RDW maakt in- en verkoop eenvoudiger

Het in- en verkopen van voertuigen tussen erkende bedrijven is sinds 6 mei veel eenvoudiger. Een erkend autobedrijf hoeft niet meer langs de RDW-website voor een tijdelijk documentnummer, maar kan alles vanuit de ORB-applicatie regelen.

Met jaarlijks meer dan één miljoen handelsverkopen bespaart dit slimmere proces de branche al snel miljoenen euro’s. RDW en providers hebben dit gezamenlijk voor de branche mogelijk gemaakt.Het autobedrijf heeft nu tijdsverlies en onnodige administratieve handelingen bij de verkoop aan een collega erkend autobedrijf. Eerst moet hij bij RDW een tijdelijk documentnummer ophalen en de code doorgeven aan de koper. Al met al kostbare minuten per voertuig met de bijbehorende kans op fouten.

Na het opvoeren van een handelsverkoop met onder andere het RDW-bedrijfsnummer van de koper, wordt het voertuig in het RDW-register klaargezet. De koper ziet in ORB een overzicht van alle handelsvrijwaringen die voor hem klaar staan. Door aan te vinken welke voertuigen het autobedrijf in voorraad wil nemen en dan op de knop ‘vrijwaren’ te klikken, staan alle geselecteerde voertuigen in de voorraad. Dit bespaart al snel enkele minuten per voertuig. Deze functionaliteit is ook beschikbaar voor inbouw in softwaresystemen. Optioneel is een notificatiedienst beschikbaar waarmee het autobedrijf op de hoogte gehouden wordt als er voertuigen klaarstaan voor vrijwaring of gevrijwaard zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.