RDW: Tata Nano voldoet bijna

De RDW heeft de Tata Nano van Stichting Blij dat ik Rij op basis van de keuringseisen voor individuele toelating gekeurd. Het resultaat is dat de auto bijna voldoet aan de gestelde eisen. De voornaamste problemen worden gevormd door het ontbreken van informatie over de sterkte en de bevestigingspunten van de veiligheidsgordels.

Reminrichting, stuurinrichting, hang en sluitwerk, brandstoftank zijn allemaal in orde. Verder ontbreekt er een mist achterlicht, naar links schijnende lampen en een spiegel aan de linkerzijde (de auto is rechts gestuurd).
Voorzitter Benno Nekeman van Blij dat ik Rij: "De mancolijst is ons meegevallen, het blijkt dus technisch ook een prima auto te zijn." De Stichting is de initiatiefnemer van de import en hoopt binnen vier weken de auto opnieuw aan te kunnen bieden bij de RDW voor een definitieve goedkeuring en kentekenaanvraag.

Bij snelle goedkeuring kan de Tata Nano nog voor 2013 al in Europa rond rijden.

 

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.