RDW waarschuwt voor valse e-mail

RDW waarschuwt autobedrijven voor valse e-mails met als afzender info@mail.rdw.nl en als onderwerp ‘Afdeling Service’. De ontvanger wordt gevraagd om persoonlijke gegevens bij te werken en te controleren op een website. Het gaat hier echter om een phishingmail.

Bij deze vorm van internetfraude fungeren nep e-mails als middel om iemand te loodsen naar een kopie van de originele site. Op die manier krijgt de fraudeur de beschikking over allerlei data. Voor de RDW aanleiding om afgelopen zaterdag de achterban te waarschuwen: klik niet op de link in het bericht, vul evenmin gegevens in en verwijder de e-mail.

Tenaamstellingscode

Volgens RDW sturen overheidspartijen nooit een dergelijk verzoek via e-mail. Het advies luidt om goed het e-mailadres van de afzender van dergelijke berichten te controleren. E-mails afkomstig van RDW eindigen op @rdw.nl. Bij twijfel kan contact worden opgenomen met security@rdw.nl. Wie een tenaamstellingscode heeft aangevraagd via de link in de phisingmail kan op de RDW-site een nieuwe code aanvragen. Daarmee is per direct de oude code ongeldig. Volgens de organisatie is nog niet bekend of en hoeveel autobedrijven hebben gereageerd op de valse mail. RDW zegt overigens al eerder te zijn geconfronteerd met phishing. Waarom zij het doelwit is van de valse e-mails en welke partij/persoon schuilgaat achter deze vorm van internetfraude zegt RDW niet te weten. Onduidelijk is of juridische stappen zullen volgen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †