Recall Mini voor 235.000 auto’s

Autofabrikant BMW roept wereldwijd zo’n 235.000 auto’s van het merk Mini terug, omdat er potentieel brandgevaar is in de elektrische waterpomp. De recall heeft betrekking op meerdere modellen, die gemaakt zijn tussen maart 2006 en januari 2011. In Nederland gaat het in totaal om 1.700 stuks van de Cooper S en John Cooper Works waar een turbo inzit.

BMW heeft in een verklaring laten weten dat er in Amerika een paar probleemgevallen bekend zijn van een falende waterpomp, maar dat er nog geen daadwerkelijke brand is ontstaan. In meer extreme gevallen kan er zoveel warmte ontstaan dat draden smelten. Hierdoor zou brand kunnen ontstaan.

Carolijn Goes, woordvoerder Mini: “Het gaat hier om een technische actie en dus geen terugroepactie. De dealer wordt nu geïnformeerd en hij adviseert weer de klant. Als die toch een keer bij de dealer is, dan kan de pomp kosteloos vervangen worden. Het is dus niet urgent.”

De reparatie zal ongeveer een uur in beslag nemen. “In de tussentijd blijft het veilig om in de auto te rijden”, besluit Goes.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *