Recordverkoop elektrische auto’s

In de maand augustus van dit jaar zijn er voor het eerst meer dan duizend nieuwe elektrische personenauto’s verkocht in ons land. De vraag groeit vooral naar plug-in hybrides en elektrische auto’s met range extender. Puur elektrische auto’s willen nog altijd niet erg doorbreken.

VWE heeft de nieuw verkopen van elektrische auto’s onderzocht en deze onderverdeeld naar soort auto. Naast de puur elektrische auto zijn er de elektrische auto’s met range extender (verbrandingsmotor voor opladen accu’s) en de plug-in hybride (auto met zowel verbrandings- als elektrische motor en kan via een stekker worden opgeladen).

Voor 2012 bestond de markt vooral uit puur elektrische auto’s. In 2012 werden verkopen ineens gedomineerd door elektrische auto´s met range extender (62 procent van alle elektrische auto’s). Dit jaar is de plug-in hybride sterk in opkomst. Ondanks het geringe aantal beschikbare modellen is in 2013 al meer dan de helft van de nieuw verkochte elektrische auto’s een plug-in hybride.

Daarna volgen de elektrische auto met range extender (37 procent), en de volledig elektrische auto met een aandeel van slechts 12 procent. Wellicht wordt dit laatste segment binnenkort wel populairder door veelbelovende nieuwe modellen als de Tesla Model S en BMW i3.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.