Remmentestbank met aslift voor caravans

Overlander (Zeewolde) introduceert een remmentestbank met een geïntegreerde aslift die geschikt is voor caravans en aanhangwagens met twee of meerdere assen. De bank is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Escon en debuteert tijdens Equipvak.

“Een geïntegreerde aslift in een remmentestbank is eigenlijk onmisbaar geworden voor het testen van de remmen van caravans en aanhangwagens”, zegt Overlander-directeur Dennis Brünings. Met behulp van deze lift kan volgens hem een flinke tijdwinst behaald worden: “Wel twintig minuten per doorgang doordat er bijvoorbeeld geen wielen meer gedemonteerd hoeven worden van de caravan of aanhangwagen.”

In nauwe samenwerking met Escon, de Nederlandse fabrikant van remmentestbanken heeft Overlander een aslift ontwikkeld die toegepast kan worden met de standaard typen remmentestbank RT9001 en RT9002 die tevens geschikt zijn voor personenauto’s en lichte bedrijfswagens. De extra lange meetrollen van beide typen meten 900 mm en hebben een totale testbreedte van 2680 mm. Het hefgewicht van de aslift bedraagt 3000 kg.

De remmentestbank met geïntegreerde aslift is te zien tijdens Equipvak, die gehouden wordt van 31 mei tot en met 2 juni in Expo Haarlemmermeer.

Oploopremsimulator

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *