Renault populairste leasemerk Q3

Waar eerder Volkswagen bovenaan alle top tien lijsten prijkte, is automerk Renault het derde kwartaal van 2012 de absolute favoriet onder leaserijders van Leaseplan Nederland. Vooral de Renault Mégane Estate en de Renault Traffic zijn populair.

Het is voor het eerst dat het Franse automerk alle top tien lijsten van de leasemaatschappij aanvoert; zowel bij het MKB als bij de gele en grijze kentekens zijn de modellen van Renault het meest gewild.

De Renault Mégane Estate is al drie opeenvolgende kwartalen het meest bestelde leasemodel, zowel in de categorie Personenauto’s als Bedrijfswagens. Van de personenauto’s is daarnaast de Ford Focus erg populair. Opmerkelijk in diezelfde categorie is de Volvo V40, een nieuw model dat uit het niets de derde plaats inneemt. De favoriete bestelwagen van het moment is de Renault Traffic. Renault stoot hiermee de populaire Volkswagen-modellen van de troon, zoals de Caddy en Transporter.

Groen, groener, groenst

Het wagenpark van de leasemaatschappij maakt ook een duidelijke vergroening door. Bij de nieuwe dieselauto’s is de gemiddelde uitstoot per kilometer in een jaar tijd gedaald van 111 naar 104 gram. De gemiddelde CO2-uitstoot per kilometer bij de nieuw bestelde benzineauto’s daalde het afgelopen jaar van 131 gram naar 120 gram.

Van het wagenpark van de leasemaatschappij bestaat tegenwoordig 0,3 procent uit elektrische auto’s en 7 procent uit hybrides. In het tweede kwartaal van 2012 bestelde ruim 55 procent van de leaserijders een dieselmodel, afgelopen kwartaal is dit aandeel gegroeid naar bijna 67 procent.

Download hier het kwartaaloverzicht met alle toplijstjes en cijfers >>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *