Roadshow Explora nieuwe Hunter

Explora gaat van 28 november tot en met 8 december ruim dertig Nederlandse bedrijven langs met de nieuwe Hunter Road Force Elite (RFE) balanceermachine met krachtvariatiemeting. Flevo Banden in Dronten fungeert als ‘aftrap’ van de roadshow.

Hunter positioneert de RFE boven de Road Force Touch en liet de machine twee maanden terug debuteren op de Automechanika Frankfurt. In de nasleep van de beurs zijn bij Explora al verschillende exemplaren van de nieuwkomer besteld, zegt verkoopmanager René van Arkel.

De aanstaande roadshow doet alle hoeken van het land aan; per dag worden gemiddeld vier bandenservicebedrijven en merkdealers bezocht. Gezien de interesse voor een huisbezoek heeft Explora de oorspronkelijke einddatum van de trip verlengd met drie dagen.

De RFE kan volgens Hunter krachtvariatie meten en balanceren in dezelfde tijd als een gewone balanceermachine. Verder is Hunter’s jongste aanwinst uitgerust met het gepatenteerde Vision System, wat fouten elimineert en meer informatie geeft in minder tijd. Daarnaast is onder meer voorzien in een aandrukrol die trillingsproblemen lokaliseert. De machine is uit te breiden met een snelspanmoer of pneumatische opspanning en wiellift. Overigens is de Road Force Elite ook op afspraak uit te proberen in de showroom van Explora.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.