Ronald Morien plotseling overleden

Wat een feestelijk jubileumjaar moest worden voor Automotive Ronald Morien kreeg Tweede Pinksterdag een zwarte rouwrand met het verlies van de 49-jarige oprichter. Het bedrijf in het Friese Wieuwerd staat bekend vanwege de activiteiten op het vlak van demontage, revisie, onderdelen en reparatie.

Op 11 april 1996, nam Ronald Morien in het Friese Wieuwerd een autodemontagebedrijf over. Direct na de overname begon Ronald met het opruimen van oude troep en besloot zich te specialiseren in jonge onderdelen. Sinds dat moment koopt Ronald Morien jonge auto’s op om die -voornamelijk voor de versnellingsbakken, motoren en cilinderkoppen- in Wieuwerd te demonteren. Anno 2016 telt het bedrijf een oppervlakte van meer dan dertigduizend vierkante meter en er werken vijftig mensen. Er zijn meer dan 170.000 onderdelen op voorraad die hun weg vinden naar lease- en verzekeringsmaatschappijen en autobedrijven in binnen- en buitenland.

Morien was niet alleen gekend vanwege de zakelijke activiteiten, ook in de autosportwereld drukte hij zijn stempel. Afgelopen weekend stond hij nog met zijn zoon Mika samen op het podium in de Clio Cup Benelux.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.