Saab tekent met Pang Da

Spyker Cars heeft een intentieverklaring getekend met Pang Da Automobile Trade. Deze distributeur heeft in China meer dan 1.100 dealers. De twee bedrijven starten een strategische samenwerking op het gebied van productie en distributie van Saab-auto’s in Cina, maar ook voor het merk MJV. De aandelen van het nieuw te vormen bedrijf worden gelijk verdeeld. De autoriteiten moeten de overeenkomst nog goedkeuren.

Pang Da betaalt dertig miljoen euro voor de aankoop van Saab-auto’s en heeft de optie voor nog eens een aankoop van vijftien miljoen aan extra voertuigen. Daarnaast nemen de Chinezen een aandelenbelang van 24 procent in Saab, met een waarde van 65 miljoen euro. Ook verwerft Pang Da het recht om een directielid te installeren in het bestuur van Spyker en Saab.

Saab lijkt nu voor de middellange termijn gered van een ondergang en de productie moet zo snel mogelijk weer van start gaan. Victor Muller, ceo van Spyker en Saab: “Beide partijen zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking een sterke positie oplevert voor Saab en Pang Da, op het gebied van productie en distributie van Saab in China. Pang Da ziet veel potentie in ons merk.”

Vorige week stond Saab nog op het punt een overeenkomst te sluiten met Hawtai Motor Group voor 150 miljoen euro. Deze deal ketste af, omdat dit Chinese bedrijf niet aan een aantal voorwaarden kon voldoen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.