Na bijna 8 maanden sinds het aangaan van surséance van betaling heeft automaker Spyker een schuld van 45 miljoen euro weggepoetst. Daarmee kan het bedrijf zich weer gaan richten op de toekomst. Een fusie met elektrische vliegtuigbouwer Volta Volare ligt hierbij in het verschiet.

Het leven van (elektrische) sportautobouwer Spyker heeft meerdere malen aan een zijden draadje gehangen. Veel geld ging verloren aan een mislukt Formule 1 –avontuur en ook de aankoop van het zieltogende Saab liep uit op een mislukking. Spyker werd vorig jaar december failliet verklaard. Ceo Victor Muller wist via een investeerder ineens 4,3 miljoen op tafel te leggen, waardoor het faillissement werd teruggedraaid naar een surseance. Met de resterende schuldeisers wist Muller een deal te maken.

Muller ziet de toekomst weer zonnig tegemoet: “We zijn het afgelopen jaar door een zeer moeilijke periode gegaan. We hebben echter volhard en kunnen nu verder gaan met het nastreven van onze ambitieuze doelstellingen, waaronder de fusie met de in Portland, Oregon gevestigde fabrikant van elektrische toestellen Volta Volare.” Op de website van Spyker bedankt Muller alle betrokkenen die de toekomst van de autobouwer (vooralsnog) hebben veiliggesteld.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties