Samen voor duurzame, lokale energie

Allego, aanbieder van laadoplossingen voor elektrisch vervoer, en Vandebron, de eerste energieleverancier die rechtstreeks, schone energie van lokale producenten koopt, gaan samenwerken. Hiermee willen beide partijen berijders van elektrische auto’s voorzien van schonere, lokaal opgewekte energie.

Vandebron gaat per direct elektriciteit leveren aan de laadpalen die Allego in ons land heeft staan. Allego is een belangrijke partner van gemeenten en bedrijven om elektrisch vervoer te stimuleren. Zo heeft het bedrijf inmiddels laadpalen in meer dan honderd gemeenten. Door de samenwerking kunnen gemeenten en bedrijven veel explicieter gaan kiezen voor groene stroom die in de regio beschikbaar is, wat ook de duurzaamheidsdoelstellingen ten goede komt.

“De maatschappij is zich steeds meer bewust van de herkomst van energie die wordt verbruikt”, aldus Anja van Niersen, directeur van Allego. “Door onze expertise te bundelen met Vandebron kunnen wij aan deze behoefte voldoen en werken we ook aan de doelstelling om elektrisch vervoer emissievrij te maken.”

“We moeten naar een volledig transparante, duurzame energiemarkt”, aldus Matthijs Guichelaar, oprichter van Vandebron. “Daarom is het geweldig dat je als je je auto oplaadt, je ook kan zien waar de energie vandaan komt en dat die energie duurzaam is geproduceerd.”

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.