Sator-Fource-moeder LKQ meldt recordomzet

Over het eerste halfjaar heeft LKQ, de moedermaatschappij van Sator-Fource uit Schiedam, een omzet van 4,37 miljard dollar behaald. Dat is een plus van 21 procent ten opzichte van dezelfde periode vorige jaar.

De groei kwam deels door overnames tot stand, maar de autonome groei was nog altijd bijna zes procent. In het eerste halfjaar werd een nettowinst van ruim 248 miljoen dollar gerealiseerd – 9,5 procent meer dan januari-juni 2015.

In Europa tikte de overname van het Italiaanse Rhiag vorig jaar flink in de omzetstijging door. Die Europese activiteiten van LKQ – grotendeels bestaande uit het Britse ECP en Sator-Foure in ons land (en België) – stegen ten opzichte van de eerste zes maanden vorig jaar met 37,6 procent. Daarvan was bijna acht procent autonome groei, de rest het gevolg van overnames. ‘Europa’ was overigens goed voor ruim 31 procent van LKQ’s totale halfjaaromzet. Voor het tweede halfjaar zal dat veranderen, door de recente overname van PPG-glas in de VS. In de  tweede helft van 2016 zal LKQ (op de foto topman Rob Wagman) ook te maken krijgen met de gevolgen van de gedaalde koers van het Britse pond, als gevolg van het Brexit-referendum.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.