Sator introduceert Easydiesel

Universele garagebedrijven laten een complex-ogende dieselservice of reparatie te vaak aan zich voorbij gaan. Zonder dat het technisch gezien nodig is, wordt de klant naar de merkdealer gestuurd. De potentiële dieselomzet (in uren en onderdelen) kan echter beter binnen de keten worden gehouden. Daarom introduceren Kühne, Havam, Van Heck en het Belgische Van Heck Interpieces in de Benelux een nieuw concept, genaamd Easydiesel.

“Easydiesel verlaagt de drempel om de werkplaatsklant met een dieselvoertuig voor de universele werkplaats te behouden. Onderhoud plegen aan een commonrailsysteem en/of het vervangen van dieselinjectoren, zijn werkzaamheden, die door het groeiende aandeel van auto’s met dergelijke systemen, in de universele werkplaats zullen worden aangeboden. Dat werk in eigen huis houden is de belangrijkste doelstelling vanons nieuwe concept”, legt Fred Kamphuis uit, die de introductie van Easydiesel vanuit Sator begeleidt.

Bundeling

Universele garages die aan de slag gaan met Easydiesel zullen een kostenloze trainingsavond tegemoet kunnen zien die wordt gegeven door GMTO. Worden vervolgens speciale dieseltrainingen met goed gevolg doorlopen, dan krijgt het betreffende bedrijf het predicaat Erkend Dieselreparateur.

Easydiesel bundelt de technische kennis en een up-to-date ruilprogramma onderdelen voor de dieselsystemen van Bosch, Denso, Delphi en VDO. Of te wel, een nagenoeg 100 procent marktdekking. Een opvallende dienstverlening die Easydiesel haar partners biedt, is de zogenaamde Test & Go service. Kamphuis: “Blijkt een ruilonderdeel nadat het gemonteerd is, achteraf toch niet de reden van een storing te zijn geweest, dan kunnen die betreffende onderdelen weer worden teruggestuurd. Dus ook kostentechnisch gezien, zijn er geen drempels om het concept op te pakken.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1821 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *