Sauber verkoopt zijn Formule 1-team

Aan de vooravond van de Grand Prix van Hongarije hebben Peter Sauber (74) en zijn zakelijk partner Monisha Kaltenborn (45) hun F1-team verkocht aan het Zwitserse investeringsfonds Longbow Finance. Kaltenborn bezat dertig procent van de aandelen.

Door de transactie is de Brit Frank Williams nog de enige die een team onder eigen naam en voor eigen rekening runt in het F1-circus.

Sauber heeft aangegeven ook direct terug te treden bij het team. Hij wordt opgevolgd door de Zwitser Pascal Picci. De nieuwe eigenaar Longbow heeft bij de overname bekend gemaakt dat de naam Sauber gehandhaafd blijft en dat er niet aan het team gesleuteld zal worden. De driehonderd mensen die bij de onderneming Sauber werken behouden hun baan. Bovendien betekent de overname ook dat het team Zwitsers blijft. Longbow – zelf een Zwitsers bedrijf – ziet dat juist als een toegevoegde waarde voor zijn toekomstige communicatieplannen.

Sauber begon in 1993 en had toen een Ilmor 3,5 V10 aan boord. Van 2006 tot en met 2010 ging het team als Sauber-BMW door het leven. Daarna werd het weer alleen Sauber. Sinds 2010 zijn de bolides van het team voorzien van een Ferrari 1.6 V6 turbomotor.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1850 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *