Schade vaak aan stilstaande auto

De verzekeringssite Zelf.nl, onderdeel van SNS Reaal, heeft geconstateerd dat stilstaande voertuigen als eerste betrokken zijn bij schadegevallen. Dit blijkt uit de cijfers van de claims op de eigen autoverzekering. Op zaterdagmiddag tussen twee en drie uur is het risico het grootst op autoschade, mede dankzij overvolle parkeerplaatsen. Bestuurders hebben moeite met parkeren in kleine ruimtes.

“Helaas is het standaard schadeformulier niet specifiek genoeg om de precieze toedracht te achterhalen. Het zou logisch zijn om aan te nemen dat stilstaande voertuigen niet keurig netjes geparkeerd staan. Aannemelijker is dat zij net gestopt zijn voor een gebeurtenis voor hen als een rood licht of een overstekende voetganger en dat de achteropkomende bestuurder zich in hun kofferbak boort”, zo staat te lezen op de blog van de online verzekeraar.

De tweede plaats wordt ingenomen door de bijzondere manoeuvre. “Parkeren, achteruitrijden of vanuit stilstand een helling oprijden blijkt voor veel mensen een lastige opgave. Je voert dan ook een groot aantal verschillende handelingen uit en oplettendheid is daarbij een ondergeschoven kindje.”

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *