Schadegarant stopt alle contracten eind 2015

Schadegarant gaat op 31 december 2015 alle contracten beëindigen met schadeherstellers, géén uitgezonderd. Schadegarant voelt zich genoodzaakt voor een kleiner netwerk te kiezen door de dynamiek in de verzekerings- en schadewereld.

Schadegarant heeft besloten tot deze strategische heroriëntatie, mede vanuit de wetenschap dat schades in de toekomst sterk zullen afnemen. Dat noopt verzekeraars tot het maken van keuzes, aldus Schadegarant, dat stuurt namens veertien verzekeraars.

Andere aanleiding voor dit besluit is het eigen onderzoek dat Schadegarant liet uitvoeren door SEO Economisch Onderzoek. De samenwerkingsovereenkomsten ‘nieuwe stijl’ worden uiterlijk 1 juli 2015 duidelijk, maar vast staat al wel dat Schadegarant (zoals nu ook het geval is) individuele overeenkomsten aangaat en expliciet niet kiest voor mantelovereenkomsten met schadeherstelketens.

Kleiner netwerk

“Het bestaande netwerk was het meest wijdvertakte en fijnmazige netwerk van ons land, maar de huidige en toekomstige ontwikkelingen vragen om een heel nieuw, kleiner netwerk dat klaar is voor herstel van schades van de toekomst”, aldus Johan Schoonhoven, directeur Schade- en Glasgarant.

Het is nog maar even geleden dat een andere grote opdrachtgever, Achmea, zorgde voor de nodige commotie in de branche. Recent kondigde Achmea aan zo nodig een accountantsverklaring op te eisen om zeker te zijn van het laagste tarief. Focwa kreeg veel vragen van leden wat hiermee te doen en laat weten dat ondernemers daar zelf een keuze in moeten maken.

Lees hier het complete verhaal >>

Automotive Insiders bespreekt op 11 november de jongste ontwikkelingen in de schadebranche. Nog niet ingeschreven? Bekijk het programma en schrijf alsnog in.

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.