De AVN Group is al 12 jaar actief in de remarketing van voertuigen in Nederland en breidt nu uit naar België. Sinds 1 oktober is het veilinghuis actief in België onder de handelsnamen Thecarauction.eu en Thecarauction.be.

Thecarauction Belgium heeft haar hoofdzetel in Antwerpen waar Ben Mees als Country Manager verantwoordelijk is. Mees, reeds 6 jaar actief in de autobranche, ziet de nood in een nieuwe partij voor de Belgische markt. De AVN Group veilt 25.000 auto’s per jaar aan meer dan 6.000 autohandelaren in heel Europa. Daarvan worden 17.500 verkocht aan binnenlandse en buitenlandse kopers.

De vraag naar voertuigen is in Nederland heel groot en daar kunnen de verkopende partijen in België van profiteren. “Een interessante partij voor de Belgische markt”, aldus Ben Mees. Ook Thecarauction Belgium gaat het gehele remarketingproces van voertuigen voor haar klanten verzorgen. Van inspectie, verkoopbemiddeling, online veilen, afhandeling tot transport, alles wordt in huis geregeld. Inmiddels draaien de eerste hamerveilingen in België.

Alternatief

De komst van theCarAuction Belgium BVBA biedt dus ook een alternatief op de Belgische markt voor het uitvoeren van inspecties. De AVN Group heeft gedegen ervaring met het inspecteren van diverse voertuigen voor verschillende doeleinde zoals bij schadegevallen, einde contract, tussentijdse inspecties en inspecties voor verkoop. Ruim 55.000 inspecties verwerkt de AVN Group per jaar op het inspectieplatform. Waarbij het onder licentie gebruiken van de Inspectie App zelf ook mogelijk is.

Wierd Meijering algemeen directeur AVN Group: “Door de export van gebruikte auto’s uit Nederland zien wij een goede kans auto’s uit België in Nederland te verkopen. Maar dat niet alleen, want met theCarAuction Belgium gaan wij ons richten op de import en export van voertuigen binnen heel Europa net zoals we dat in Nederland al jaren doen.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties