Sherwin-Williams neemt Valspar over

De Amerikaanse lakfabrikant Sherwin-Williams neemt zijn concurrent/landgenoot Valspar over. Per aandeel wordt 113 dollar betaald. Gemeten over 2015 is het nieuwe duo goed voor een omzet van 15,6 miljard dollar en 2,8 miljard dollar aan bedrijfsresultaat vóór belastingen. Concurrent AkzoNobel kwam in 2015 uit op ruim een miljard dollar méér omzet.

Een ander beoogd voordeel is kostenbesparing; genoemd werd een bedrag van circa 280 miljoen dollar. De grotere schaal moet ook de slagkracht in Europa versterken. Valspar is er veel sterker dan het vooral op de VS focussende Sherwin-Williams. In Nederland (foto opening technisch centrum) opereert Valspar b.v. sinds de aankoop in 2004 van De Beer Lakfabrieken vanuit Lelystad. Metalak begon in het voorjaar van 2012 met de Benelux-import van Sherwin-Williams, maar stopte daar eind vorig jaar mee.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.