Sjoemelsoftware alleen bij VW, zegt KBA

Het manipuleren van uitstootgassen door middel van software is volgens het Duitse Kraftfahrt-Bundesamt (KBA) uitsluitend bij dieselmodellen van Volkswagen voorgekomen.

De overheidsinstantie komt tot deze conclusie op grond van tests bij zo’n vijftig modellen van andere merken, gedurende de afgelopen maanden. Helemaal zonder zonde waren die concullega’s niet, maar het frequente uitschakelen van de uitlaatgasreiniging zou bij hen binnen de wettelijke marge zijn gebleven.

De resultaten van de aanvullende tests liggen op dit moment bij de respectievelijke autofabrikanten, waaronder Opel en Mercedes. Hen is gevraagd om een weerwoord in te dienen, zodat er volgens de planning van het KBA eind deze maand een slotbericht kan verschijnen. Behalve de testresultaten per merk/model moeten ook de oplossingsvoorstellen deel uitmaken van het document.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.