Skoda-testvloot de weg op

Skoda heeft op een congres van de Technische Universiteit in Praag over elektrische mobiliteit de Octavia Green E Line gepresenteerd. Dit studiemodel beschikt over een moderne lithium-ion accu en kan daarmee 150 kilometer ver komen. Later dit jaar start een praktijkproef met de elektrische Octavia, die is gebaseerd op de combi-uitvoering.

De Skoda Octavia Green E Line levert een continuvermogen van 60 kW, maar piekt desgewenst bij 85 kW. De Octavia sprint in zo’n 12 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur, waarbij de top begrensd is op 135 kilometer per uur.

Het accupakket bestaat uit 180 lithium-ion cellen die 26,5 kW genereren. Daarmee komt de Octavia-bestuurder 150 kilometer ver, waarna 8 uur opladen via het 230V-net (4 uur met 400V) voldoende is om weer emissievrij te rijden. Dankzij energierecuperatie laden de accu’s ook onderweg bij. De 315 kilogram zware stroomopslag is in het middendeel en achteraan de bodem geplaatst. Hiervoor is ook een stukje van de bagageruimte gebruikt.

Later dit jaar begint in Tsjechië een praktijkproef begint met een Octavia Combi-testvloot.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *