‘Slagkracht auto-industrie EU vergroten’

Europa moet beduidend meer investeren in de automotive sector om de concurrentiekracht op peil te houden. Dat vindt Europarlementariër Franck Proust, eindverantwoordelijke van het Europese stimuleringsprogramma Cars 2020.

Cars 2020 is het actieprogramma van de Europese Commissie in samenwerking met de Europese automotive industrie dat de concurrentiekracht van de automotive sector moet versterken. Proust onderstreept in de conceptbeoordeling dat de automotive sector ongekend belangrijk is voor Europa.

Deze beoordeling is een belangrijke stap, omdat de interne marktcommissie in het Europese Parlement de leidende commissie op dit beleidsterrein is. Als zij de conceptbeoordeling omarmt, zal dit de koers bepalen die het Europees Parlement de komende jaren zal varen ten opzichte van de voorstellen van de Europese Commissie.

Arbeidsplaatsen

De Europese automotive sector is goed voor een kwart van de wereldproductie van motorvoertuigen. Daarmee wordt 4 procent van het bruto product van de EU gerealiseerd en het levert een handelsoverschot van maar liefst 90 miljard euro op. Bovendien biedt de sector 12 miljoen directe en indirecte arbeidsplaatsen.

Bron: Rai Vereniging Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *