Ondanks zwaar economisch weer heeft de Stern Groep over het eerste halfjaar van 2013 bemoedigende resultaten gehaald. De sterke omzetdaling bij nieuwe personenauto’s en bedrijfswagens is nagenoeg geheel opgevangen door betere marges en kostenbesparingen.

De netto omzet is met 13,4 procent gedaald tot € 460,4 miljoen. De daling wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door de afname van de afzet van nieuwe personenauto’s (-24,1 procent) en nieuwe bedrijfswagens (-17,0 procent). De omzet werkplaatsen daalde met 4,3 procent beperkt.

Het bruto omzetresultaat kwam als gevolg van de lagere netto omzet met € 82,3 miljoen 7,9 procent lager uit dan vorig jaar, maar is uitgedrukt in een percentage van de netto omzet gestegen van 16,8procent naar 17,9 procent. Hogere marges op de verkoop van auto’s en een verschuiving in de omzet verklaren deze toename.

Vertrouwen

Tegen de achtergrond van de moeilijke economische vooruitzichten en de terughoudende particuliere en zakelijke consument, vindt Stern Groep het onverstandig een concrete verwachting te geven van het groepsresultaat in 2013. Ook in de tweede helft van dit jaar zal de aandacht vooral gericht blijven op het op peil houden van volume, op kostenbesparing, efficiency en effectiviteit onder het motto “Strak en Doelmatig”. De resultaten van het 2e kwartaal 2013 geven de automotive groep aanleiding de rest van het jaar met enig vertrouwen tegemoet te zien.

Klik hier voor het volledige bedrijfsresultaat van Stern Groep.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties