Sloopleeftijd ligt steeds hoger

De gemiddelde leeftijd waarop een auto in Nederland gedemonteerd wordt, is volgens analyse van VWE gestegen naar ouder dan 18 jaar. Daarmee rijden ze gemiddeld 15 maanden langer rond voordat ze naar de sloop gaan dan in 2012. Er zijn echter ook jonge auto’s die op de sloop belanden, bepaalde modellen veel vaker dan andere.

Al jaren stijgt de gemiddelde leeftijd waarop een auto gedemonteerd wordt. Dit jaar is die stijging opvallend groot: van gemiddeld 17,4 jaar in 2013 naar 18,2 jaar in 2014. Belangrijke oorzaak hiervan is dat er dit jaar veel meer oldtimers naar de sloop gingen. Maar ook andere auto’s in de leeftijd ouder dan 18 jaar zijn vaker gedemonteerd. Deze oudere auto’s trekken de gemiddelde leeftijd behoorlijk omhoog.

Naast oude auto’s zijn er dit jaar ook 4.483 personenauto’s jonger dan 10 jaar gedemonteerd. VWE onderzocht wat voor auto’s dit waren. De modellen waarvan de meeste jonge exemplaren op de sloop terecht komen zijn de Opel Corsa, Volkswagen Polo en Volkswagen Golf. Deze top drie ontloopt elkaar nauwelijks; van elk zijn er dit jaar tussen de 133 en 139 exemplaren gesloopt. Het zijn echter ook de drie meest voorkomende auto’s in het Nederlandse wagenpark, daarom is het niet verwonderlijk dat deze bovenaan staan.

De uitzonderingen

Om beter inzicht te krijgen in de kans dat een auto naar de sloop gaat, zijn de aantallen vergeleken met het totaal aantal auto’s per model jonger dan 10 jaar in het wagenpark. Gemiddeld is deze kans 0,1 procent.

Hierin blijken echter grote verschillen te bestaan tussen modellen. De Hyundai Veloster staat bovenaan, van dit sportieve model zijn er dit jaar al acht exemplaren gesloopt. Dat is veel voor een auto die pas sinds 2011 geleverd is en waarvan er begin dit jaar in totaal 280 exemplaren in ons land rondreden.

Een andere opvallende auto is de Fisker Karma. Van deze exclusieve elektrische auto zijn er dit jaar al twee, nog geen twee jaar oude exemplaren gedemonteerd. De top tien bestaat verder vooral uit tamelijk incourante auto’s, uit uiteenlopende prijsklassen en segmenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *