Smartwatch koppelt bestuurder aan auto

Als eerste automaker ter wereld introduceert Nissan een smartwatch. Het is een intelligent horloge dat biometrische gegevens van de rijder verzamelt en tevens toegang biedt tot voertuiggegevens, zoals verbruik en prestaties

De Nissan NISMO Watch registreert de prestaties van de rijder en de auto. Een hartsensor levert biometrische gegevens van de bestuurder aan. Via een smartphone app en Bluetooth maakt de smartwatch verbinding met de auto. Zo kunnen gegevens verkregen worden over de gemiddelde snelheid en het brandstofverbruik. Daarnaast biedt het horloge toegang tot de voertuigtelematica en tijdens het rijden op een circuit. Via de smartwatch krijgt de bestuurder ook onderhoudsvoorstellen op maat van Nissan.

De innovatie (Nissans eerste stap in de ontwikkeling van draagbare technologie) komt als eerste beschikbaar voor eigenaren van een Nissan NISMO. De NISMO Watch Concept wordt gepresenteerd op de internationale autoshow IAA in Frankfurt.

Draagbare technologie

Gareth Dunsmore, General Manager Marketing Communications bij Nissan Europe: “Draagbare technologie staat voor een geweldige opmars in ons leven. We willen van deze innovatie gebruikmaken. Nissan benut biometrische trainingstechnologie voor het verder ontwikkelen van de prestaties van  onze coureurs. Nu brengen we de kennis en technologie naar onze fans om de beleving van het rijden met onze NISMO-modellen te versterken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *