Snelle herstart Millers/ Vollenhoven na brand

Millers Oils Benelux, drie weken geleden volledig in de as gelegd, is weer operationeel. Het bedrijf opereert nu vanuit het voormalige Berkman-tankstation aan de Zeggelaan in Terheijden.

Bij een grote brand, 20 september op industrieterrein Kraaiven in Tilburg, ging het bedrijfspand van Vollenhoven Olie in rook op. Getroffen werd ook de inpandige huurder Millers Oils Benelux, specialist in smeermiddelen en brandstofbehandelingen voor klassiekers, racewagens, bedrijfsvoertuigen, motorsport en industriële toepassingen.

Ethanol

Mede-eigenaar Casper Hanken is opgetogen over de herstart. “De eerste zending vanuit Engeland is inmiddels binnen. Klanten kunnen gewoon weer bestellen.” Hardloper is overigens de ‘ethanolkiller’. Sinds 1 oktober is E10 (bio-ethanol) op de meeste tankstations verplicht als aanvulling op fossiele brandstof. Ethanol breekt echter snel af, waardoor de brandstof octaan / cetaan verliest. Dit kan leiden tot kloppen, pingelen en een slecht startende motor. Ook tast ethanol rubber aan en zorgt het voor corrosie in de veelal stalen tanks van oldtimers.

Herbouwen

Vollenhoven Olie voorziet zowel de automotive branche als de industrie van smeermiddelen. Het bedrijf was enkele dagen na de brand alweer operationeel. vanuit het distributiecentrum van Versteijnen Logistics in Tilburg. Dezer dagen vindt sanering c.q. reiniging plaats van de brandlocatie en enkele aangrenzende panden.

De getroffen vestiging van Vollenhoven Olie wordt gesloopt. Het is de intentie om te herbouwen op dezelfde locatie, zegt directeur Thomas Bogaers. Overigens looft hij de inzet van de medewerkers, ten tijde van en na afloop van de brand. “Ik wist dat er hard gewerkt wordt bij ons, maar er is nog extra energie vrijgekomen. Goed om te zien.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *