Soap rond Autobedrijf Sjouke Dijkstra duurt voort

De zaak rond de vergunning voor nieuwbouw van Autobedrijf Sjouke Dijkstra uit Markelo kan zo maar een halfjaar extra vertraging oplopen. Dat is het gevolg van een beslissing van de bestuursrechter in Overijssel, waar Dijkstra vervolgens bij de Raad van State tegen in beroep is gegaan.

Eigenaar Sjouke Dijkstra is aanvankelijk terughoudend wanneer hem gevraagd wordt hoe de zaak ervoor staat. “Het is best een complex verhaal.”

De korte versie is dat de Gedeputeerde Staten van Overijssel en twee toekomstige buren bezwaar hadden aangetekend tegen de nieuwbouwplannen van Autobedrijf Sjouke Dijkstra op een nieuwe locatie aan de Rijssenseweg in Markelo. Een bestuursrechter heeft dit bezwaar bekrachtigd, maar volgens Sjouke Dijkstra op oneigenlijke gronden. Daarop is de advocaat van Dijkstra in beroep gegaan bij de Raad van State, het hoogste rechtsorgaan in Nederland. Voordat die een uitspraak heeft gedaan zijn we al gauw een halfjaar verder.

Saillant detail is dat de provincie (Gedeputeerde Staten) het eigenlijk met de argumentatie van Dijkstra eens is en feitelijk al bakzeil gehaald heeft. Toch kan de uitspraak van de bestuursrechter pas van tafel als de Raad van State gesproken heeft. Wordt vervolgd.

Foto: Google Maps

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3512 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.