Sogefi op overnamepad

Filterfabrikant Sogefi neemt Mark IV Systèmes Moteurs over voor ongeveer 150 miljoen euro. Het Franse bedrijf produceert luchtinlaten en motorkoelingen en heeft wereldwijd 1.200 medewerkers. Sogefi wordt door de deal een nog bredere systeemleverancier.

De afwikkeling van de overname vindt naar verwachting plaats in het derde kwartaal van dit jaar. De autoriteiten moeten nog toestemming geven voor de overname.
Emanuele Bosio van Sogefi: “Mark IV Systèmes Moteurs heeft een productgamma dat de onze perfect aanvult. De aankoop geeft ons een compleet aanbod waarmee we ons nog meer als totaalleverancier van geïntegreerde motorsystemen kunnen presenteren aan autofabrikanten.”

De Sogefi Groep verwacht in 2011 een omzet te halen van 1,3 miljard euro en blijft ook de komende tijd haar groeistrategie volgen. Mark IV haalt 78 procent van haar opbrengsten uit Europa. Haar zeven fabrieken staan in France, Canada, India, Mexico en Roemenie, terwijl de R&D-afdelingen gevestigd zijn in Frankrijk en de VS. In China wordt nu een nieuwe fabriek gebouwd.

Sogefi heeft onlangs ook voor het eerst haar FL-oliefiltermodules binnen een OE-contract geleverd. Verder heeft de fabrikant een OE-contract van Renaultdochter Dacia ontvangen.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.