Solera neemt Digidentity over

Solera, de moedermaatschappij van ABZ, heeft Digidentity overgenomen. De laatste is een technologieprovider voor het online beveiligd vaststellen van identiteiten. Onder meer de Britse en Nederlandse overheid werken daar al mee.

In 2010 investeerde Solera al een aanzienlijk bedrag in Digidentity. De provider levert zogenaamde end-to-end identiteitscertificering, zowel b-to-b als b-to-c, die online transacties uitvoert, dan wel dan wel contacten/verbindingen legt. Digidentity is actief in de verzekeringsbranche, de bankensector, transport en logistiek, overheden en het groeiende segment van de e-commerce (webshoptransacties).

Solera ziet niet alleen groeimogelijkheden in deze bestaande sectoren, maar ziet de technologie ook toepasbaar in connected cars. Solera is al langere tijd bezig om een bredere voetprint te ontwikkelen. In de autobranche wil de groep haar sterke positie in de schadewereld uitbreiden met een completere datafunctie in de autobranche als geheel. De recente overname van Autodata past daar bijvoorbeeld goed in.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1691 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *