Startonderbreker gehackt

Onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben de code van een veel voorkomende startonderbreker gehackt, zonder dat daarbij een sleutel aanwezig was. Het TV-programma Nieuwsuur zond maandagavond een reportage uit rondom de geslaagde kraak.

Volgens de onderzoekers zijn de gebruikte chips (Hitag2) verouderd en is de beveiliging niet goed. De chip geeft draadloos een code door aan de auto. Met een computer en speciaal apparaat is de auto eenvoudig te starten. “Als de eigenaar van de auto zijn of haar autosleutel in de broekzak heeft zitten, hoeft een potentiële autodief alleen maar naast de eigenaar van de auto te staan. Eenmaal binnen ‘denkt’ de auto dat de originele sleutel er is, maar de auto communiceert met het apparaatje. Vervolgens hoeft de autodief alleen nog de startknop in te drukken om weg te rijden”, aldus Nieuwsuur op haar website.

De verouderde techniek zou in ons land in honderdduizenden auto’s verwerkt zijn, waarbij het om 200 modellen van 34 merken gaat. Denk hierbij aan auto’s als Nissan Micra, Opel Astra, Porsche Cayenne en Bentley Continental. Bekijk hier alle modellen en merken>>

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *