Van de grote steden is Den Haag de duurste stad om een autoverzekering af te sluiten, gevolgd door nieuwkomer Haarlem en Amsterdam. Groningen is voor het vierde jaar uitgeroepen tot de goedkoopste stad om een auto te verzekeren.

Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van vergelijkingssite Autoverzekering.nl naar de premies in de twaalf provinciale hoofdsteden en Amsterdam.

Drukbevolkt

Hagenaars betalen per jaar gemiddeld 145 euro meer voor hun autoverzekering dan Groningers. Jerry Poel, verzekeringsexpert bij Autoverzekering.nl, noemt meerdere factoren die hiervoor verantwoordelijk zijn: “Verzekeraars kijken voor de kans op schade onder andere naar het aantal bewoners per vierkante kilometer. Den Haag is relatief gezien een van de meest drukbevolkte steden van ons land. Daarnaast is de autocriminaliteit in deze stad ook relatief hoog. Dit is ook een belangrijke factor voor autoverzekeraars om de hoogte van de premies te bepalen.”

Autodiefstal

Uit het onderzoek van Autoverzekering.nl blijkt ook dat de gemiddelde autopremies in Maastricht het hardst gedaald zijn: autobezitters in de Limburgse hoofdstad betalen dit jaar bijna 55 euro minder in vergelijking met vorig jaar, terwijl Maastricht in 2018 en 2019 nog werd uitgeroepen tot duurste stad om een auto te verzekeren. Jerry Poel: “Het aantal autodiefstallen daalt al jaren, maar in Maastricht zien we dat de autodiefstallen vorig jaar juist zijn toegenomen in vergelijking met andere steden. Verzekeraars berekenen dit vaak door in de premies, dus het is bijzonder dat de premies in Maastricht alsnog een daling laten zien. Over het algemeen is het wel zo dat je auto nog steeds het onveiligst staat in steden als Amsterdam, Utrecht of Rotterdam.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties