Stiba bepleit bij Kamer hergebruik onderdelen

Met een petitie aan de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat heeft een delegatie van Stiba deze week in Den Haag gevraagd om politieke steun voor de toepassing van originele gebruikte onderdelen.

Aanleiding was een publicatie van het Planbureau voor de Leefomgeving, begin dit jaar, over de circulaire economie. Volgens de brancheorganisatie van gecertificeerde voertuigdemontagebedrijven kwam in die publicatie de bijdrage die de automotive sector levert slechts “zeer bescheiden” aan bod. In de petitie geeft Stiba daarom namens de achterban haar visie. Ook schetst ze de praktische uitwerking van hergebruik, inclusief obstakels en belemmeringen. De belangenvereniging vraagt ‘Den Haag’ om steun door middel van regelgeving en/of een landelijke campagne die meer bewustzijn voor hergebruik kan creëren. Voorafgaand aan de petitie bezocht Stiba diverse Kamerleden om haar standpunten uit te leggen en toe te lichten. Foto v.l.n.r.: Stefan Cabri, Albert de Boer en Ruud Spuijbroek (Stiba), Maurits von Martels (CDA), Erik Ziengs (VVD), Roy van Aalst (PVV), Jessica van Eijs (D66), Cem La?in (SP), Suzanne Kröger (GroenLinks), Gijs van Dijk (PVDA) en Corrie van Brenk (50plus).

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

  • 11 april 2019 om 16:12
    Permalink

    Dat gebruikte onderdelen zeer de moeite waard zijn is mij onlangs overtuigend juist gebleken. In oktober had ik een aanrijding en daarbij is een andere auto ingereden op mijn rechter achterportier. Vervelende opgedrukte deuk en dat in aluminium belooft weinig goeds qua herstelbaarheid. Was ook zo; een nieuw portier was nodig, geschatte kosten ca.4.000 Euro, voor de verzekeraar blijkbaar akkoord. Ik vond het te gek en ben zelf gaan zoeken. Ik vond op internet een drietal portieren rechts achter van S-klasse van rond 2009. Gelukkig een portier in Bergen op Zoom met exact de goede kleur; meteen gekocht voor 600 Euro en aan schadehersteller hier in Vught laten bezorgen. Alles bij elkaar schade helemaal opgelost voor 1.700 Euro. Verzekeraar was “niet amused” omdat ik me niet aan procedures had gehouden, extra 500 Eigen Risico, maar dat hebben ze (toen ze wakker werden) wel weer teruggedraaid.
    Wat ik ook zeer positief vond bij mijn zoektocht is dat alle beschikbare onderdelen uitstekend geregistreerd en gedocumenteerd zijn, echt super goed georganiseerd. Chapeau Stiba en leden.

Reacties zijn gesloten.