Stoelendans op komst in Bosch-top

Naar alle waarschijnlijkheid komen er wijzigingen in de top van Robert Bosch, de grootste toeleverancier aan de wereldwijde auto-industrie. Dat meldt Het Financieel Dagblad. Bosch ontkent het nieuws niet tegenover de krant, maar noemt het speculatief.

Het Manager Magazine brengt naar buiten dat de 62-jarige topman Franz Fehrenbach president-commissaris Hermann Scholl wil opvolgen. Het blad baseert zich op bronnen rond de multinational. Het zou de bedoeling zijn dat Fehrenbach nog dit jaar voorzitter van de raad van commissarissen wordt. Op dit moment bekleedt hij de ceo-functie van voorzitter binnen de raad van bestuur, een plek die hij ook nog niet wil opgeven. De topman wil beide functies voorlopig combineren.

Het magazine schrijft ook dat er binnen Bosch al wel wordt gekeken naar opvolgers voor Fehrenbach. Vooral Bernd Bohr, topman divisie vrachtwagenonderdelen, zou in de spotlights staan voor opvolging.

Herman Scholl is inmiddels 76, gaf tien jaar leiding aan Robert Bosch en kwam in 2003 op dezelfde manier in de functie van president-commissaris terecht, toen hij zijn stokje over gaf aan Fehrenbach.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.