Strijd om beste Renault design

Renault Nederland lanceert op 17 oktober een innovatieve en interactieve online campagne waarin de designfilosofie van ontwerper Laurens van den Acker centraal staat. Zes jonge, veelbelovende Nederlandse designers strijden de komende weken om de eerste Renault Design Award.

De deelnemers krijgen de opdracht om een lifestyleproduct te ontwerpen volgens de designstrategie van Renault, geformuleerd door Nederlander Laurens van den Acker, hoofdontwerper van Renault. De autofabrikant heeft voor de Renault Design Award zes designers geselecteerd: Manon Juliette, Jorrit Taekema, Nic Roex, Daan van Tulder, Ruben Kuiken en Nynke Koster.

Dit zijn jonge, veelbelovende ontwerpers die zich met hun portfolio en door het winnen van diverse designprijzen in de kijker hebben gespeeld. Manon Juliette, Nic Roex en Ruben Kuiken exposeren ook tijdens de Dutch Design Week van 19 tot en met 27 oktober 2013 in Eindhoven.

Deskundige jury

Een deskundige vakjury beoordeelt de ontwerpen van de eerste Renault Design Award. De jury bestaat uit Laurens van den Acker, hoofdontwerper van Renault, Roger Jacobs, marketing-, communicatie- en designprofessional bij Objekt International, Wim Oude Weernink, automotive- en designjournalist, en Ger Bruens, professor in de esthetiek aan de TU in Delft. De winnaar wordt op 2 december bekend gemaakt en krijgt een masterclass in het Parijse designcentrum van Renault.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *