Kwik-Fit opent in Harderwijk een tweede grootschalige bandenhotel vanwege de aanhoudende groei in de verkoop van winterbanden en een continue toename van het aantal winterbandenwissels.

Kwik-Fit gaat voor de opslag en distributie van banden samenwerken met Ploeger Logistics. Vanuit Harderwijk zullen dagelijks ruim 100 van de 182 Kwik-Fit filialen boven de rivieren bediend gaan worden. De keuze voor een locatie in het midden van het land zorgt jaarlijks voor een afname van 350.000 distributiekilometers en dus een aanzienlijke CO2 reductie.

Tijdens de wisselperiode vóór en na de winter verplaatst Kwik-Fit meer dan 2 miljoen autobanden. Het 22.000 m2 tellende bandenhotel van Kwik-Fit in Etten-Leur is door de aanhoudende groei te klein geworden. Het autoservicebedrijf werkte daarom tot nu toe met acht kleinschalige bandenhotels verspreid over Nederland.

Structurele oplossing

“Dat vraagt om een structurele oplossing”, aldus Paul van der Leer van Kwik-Fit. “We starten daarom nu ons tweede grootschalige bandenhotel. We hebben na een uitgebreide tender gekozen voor een samenwerking met Ploeger Logistics omdat zij de beste oplossing voor onze logistieke uitdaging bieden. Verder kunnen we met hun ervaring en expertise ons eigen bandendistributiecentrum in Etten-Leur verder professionaliseren. Hiermee zijn we klaar voor nog meer bandenwissels en kunnen we onze klanten de service blijven geven die ze van ons verwachten.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties