SUV een snel groeiend autosegment

De SUV en Cross-over wordt steeds populairder in ons land en is één van de snelgroeiende segmenten in de personenautoverkoop op Marktplaats. Over 2015 steeg het marktaandeel van SUV’s met 18 procent.

De belangrijkste reden om een SUV of Cross-over aan te schaffen is de hoge zit (73 procent). Ook de ruimte (55 procent), veiligheid (41 procent), het avontuurlijke (26 procent) en het sportieve (30 procent) zijn belangrijke drijfveren om zo’n model aan te schaffen. Zo blijkt uit een onderzoek door Kien, dat in opdracht van Marktplaats is uitgevoerd.

Het brandstofverbruik en de hoge aanschafwaarde worden als de grootste bezwaren gezien van de SUV. Overigens is het milieu voor 36 procent een reden om geen SUV of Cross-over aan te schaffen.

Offroad rijden

Verreweg de meeste kilometers maken SUV’s in ons land toch keurig op het asfalt, terwijl bijna 40 procent aangeeft graag wel eens offroad te willen rijden. Vooral mannen zeggen graag wel eens door de modder te willen crossen.

Dat is één van de redenen dat Marktplaats samen met de bezoekers van Autoblog en Flabber de beste offroad mogelijkheden in ons land in kaart heeft gebracht. Lukraak door de Nederlandse natuur rondcrossen is verboden, maar er zijn steeds meer officiële crossbanen en bospaden in opkomst waar het wel mag. Ook stelt het leger oefenterreinen open voor SUV-clubs.

Goede voorbeelden zijn: Experience Island (Loon op Zand), Crossterrein De Kuil (IJmuiden), Crossterrein De Landsard (Veldhoven) en Euro Circuit (Valkenswaard).

Ivonne Vermeulen

Eindredacteur Aftersales Magazine. Ivonne heeft een rijke bagage waarin journalistieke waarden en kennis van de autobranche bijeenkomen. Dankzij haar rol binnen Focwa's Carrosserie beschikt zij bovendien over een indrukwekkend netwerk in de schadeherstelbranche.

Van Ivonne Vermeulen zijn er nog 343 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Ivonne Vermeulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.