SUV verdwijnt langzaam uit straatbeeld

Tweedehands automodellen met grote benzinemotoren zoals SUV’s zullen in 2014 meer en meer uit het straatbeeld verdwijnen. Ook zal er een toenemend aanbod zijn van oldtimers en zuinige auto’s en zal de gemidelde prijs licht stijgen. 

Dat zijn de verwachtingen die Autoscout24, de grootste online portal voor gebruikte en nieuwe auto’s in Nederland, heeft voor de branche in 2014.

Overheidsmaatregelen zoals het afschaffen van het belastingvoordeel voor oldtimers hebben een direct zichtbaar effect op vraag en aanbod. Zo is de vraag naar oldtimers in de laatste maanden van 2013 gedaald met ruim veertig procent, terwijl er vier keer zoveel oldtimers worden aangeboden. In 2014 zet deze trend zich door.

De per 1 januari verdwenen vrijstelling van wegenbelasting voor kleine, zuinige auto’s is voelbaar op de tweedehands automarkt. Het aanbod van dergelijke auto’s is sinds mei 2013 met een kwart gestegen. Autoscout24 verwacht dat dit aanbod de komende maanden verder zal groeien.

Verdwijnende auto’s

Ieder jaar verdwijnen er ook weer modellen van de Nederlandse markt. Zo zijn de vorige modellen van Opel Astra en Renault Espace al bijna uit het Nederlandse straatbeeld verdwenen. De verwachting voor 2014 is dat de modellen met grote benzinemotoren zoals SUV’s eraan moeten geloven en veel minder gesignaleerd zullen worden op de Nederlandse wegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *