Tata-topman dood na val uit raam (update)

De directeur van het Indiase Tata Motors, de Brit Karl Slym (51), is zondag overleden na een val uit een hotelraam in Bangkok. Dat heeft Tata bekendgemaakt. Hij heeft waarschijnlijk zelf een einde aan zijn leven gemaakt.

Slym viel uit het raam op de 22e verdieping van het Shangri-La hotel in Bangkok. Volgens de lokale politie zou er een afscheidsbrief zijn gevonden, maar dat werd later ontkend. Slym had vlak voor hij gevonden werd net samen met zijn vrouw zijn intrek in de kamer genomen.

De Britse automanager stond aan het hoofd van autoproducent Tata, maar had niet de merken Landrover en Jaguar onder zijn hoede. Slym was door Tata aangetrokken om de weinig populaire lokale merken zoals de Nano te herintroduceren. Eerder was hij verantwoordelijk voor de activiteiten van General Motors in China.

Zelfmoord

De Thaise politie heeft uit de resultaten van het eerste onderzoek de conclusie getrokken dat Slym waarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd. Kort voor zijn dood zou hij nog ruzie met zijn vrouw hebben gehad, die in een andere kamer sliep. De autoriteiten vonden in de hotelkamer van de topman een brief van de echtgenote, waarin zij over hun huwelijksproblemen schreef.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.