Uit doorlopend onderzoek van Allsecur autoverzekeringen blijkt dat veertig procent van de automobilisten liever niet op pad gaat als de wegen glad zijn. Daarbij liggen de winterbanden er nog maar net onder, maar de onderhoudsbeurt is overgeslagen.

Ondanks dat we zo ‘bang’ zijn voor het winterweer bereiden we ons minimaal voor. Menno Kuipers van Kwik-Fit: “Onderhoudsbeurten en mankementen worden uitgesteld. Zo zagen we bij vijftien procent van de winterchecks al slechte remmen, terwijl goede remmen essentieel zijn voor de veiligheid. Gevolg is dat op een eerste winterse dag grote gebreken naar boven komen. Kapotte accu’s komen we dan ook altijd tegen, juist bij koud weer moeten deze extra hard werken.”

Winterbanden

Op winterbanden bezuinigen we niet. De autorijder gaat voor kwaliteit en kiest voor bekende merken. Bij gladde wegen zegt 46 procent van de autorijders zonder winterbanden thuis te blijven ten opzichte van 33 procent van de autorijders met winterbanden. Ron Adams, merkmanager van Allsecur: “We verwachten dan ook dat de schade dit jaar meevalt door de toename in het gebruik van winterbanden.”

Verder blijkt uit het onderzoek dat 38 procent van autorijdend Nederland zich stoort aan het feit te moeten krabben tijdens het winterweer. Daarbij zag Allsecur een jaar geleden, bij het vallen van de eerste sneeuw, een toename van twintig procent in het aantal schademeldingen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties