Tegenvallend halfjaar voor Geely

De Chinese autofabrikant Geely laat sombere resultaten noteren over het eerste halfjaar van 2019. De omzet was met zo’n 6 miljard euro 11 procent lager dan in het eerste halfjaar van 2018. De winst kelderde zelfs met 40 procent.

In een toelichting bij de cijfers laat Geely weten dat de resultaten beneden verwachting zijn. Er werden in China alleen al 19,0 procent minder auto’s verkocht in het eerste halfjaar, terwijl dat percentage voor de totale autoverkopen in China slechts 14,0 procent bedroeg. De gestegen exportvolumes waren daarbij een druppel op de gloeiende plaat.

Oorzaken

Geely noemt de handelsoorlog met de VS, de versnelde invoering van nieuwe emissiestandaards en het schrappen van subsidies voor brandstofefficiënte voertuigen als belangrijkste redenen voor de tegenvallende cijfers in het eerste halfjaar.

Wel vestigt Geely de aandacht op belangrijke investeringen en nieuwe producten op het gebied van de zogenoemde new energy vehicles, lees: elektrische voertuigen.

Lynk

Ook vestigt Geely hoop op de introductie van enkele nieuwe modellen, met name onder de Lynk merknaam, waarmee ook de Europese markt in 2020 kennis zal maken.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *