Tesla kan nu ook snelladen bij Fastned

De bijna 3000 Tesla-rijders in Nederland kunnen binnenkort hun elektrische auto ook snelladen bij Fastned. Daartoe is een speciale adapter op de markt gebracht. Er zijn inmiddels 19 Fastned snellaadstations operationeel.

Tot voor kort konden Tesla-rijders alleen snelladen bij de vier superchargers van Tesla Motors zelf. Reden hiervoor is dat het Californische automerk gebruik maakt van een afwijkende stekker en een eigen laadprotocol dat niet beschikbaar is voor andere partijen.

Mede-oprichter Michiel Langezaal: “Fastned wil Tesla-rijders graag goed van dienst zijn. Het enthousiasme van Tesla-rijders bij de opening van een nieuwe Supercharger is tekenend voor de vraag naar snelle oplaadinfrastructuur. Met de komst van de Chademo-adapter is een hele mooie stap in de goede richting gezet. Nu kunnen Tesla’s overal in Nederland een stuk sneller opladen.”

Op termijn zullen er in totaal 201 snellaadstations van Fastned in Nederland staan. Hiermee biedt Fastned de elektrische rijder de vrijheid om door heel Nederland te rijden. Fastned kijkt ook naar mogelijkheden voor uitbreiding in het buitenland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.