Top 30 van garageformules

Aumacon lanceert de Aumacon Garageformule Top 30, een breed en diepgaand overzicht van de dertig voornaamste, universele onderhoudsconcepten in Nederland. De eerste uitgave zal in oktober 2011 in gebonden boekvorm verschijnen.

De aansturing van garageformules vindt meestal plaats door onderdelen- en equipementleveranciers, die daarmee inspelen op de toenemende behoefte van onafhankelijke garages om herkenbaarder te zijn in de markt en tegelijkertijd ook gebruik willen maken van de faciliteiten en schaalvoordelen die aan degelijke formules verbonden zijn. Aumacon gaat deze garageformules uitgebreid in kaart brengen.

“Nederland is inmiddels al zo’n dertig van deze formules rijk. Alle reden dus om eens een totaaloverzicht te maken”, aldus Aumacon-directeur Clem Dickmann. De reden voor een overzicht van de garageformules ligt voor Dickmann voor de hand: “Het universele kanaal is zich sterk aan het professionaliseren en daar hoort ketenvorming onlosmakelijk bij. Zonder uitzondering willen ze ook allemaal groeien de komende jaren. Bovendien zijn er tal van interessante subontwikkelingen, zoals de opkomst van ketens van merkspecialisten. Ook deze groep zal in de Aumacon Garageformule Top 30 vertegenwoordigd zijn.”
De aansluiting bij een garageformule is daarnaast ook voor(ex-)merkdealers een steeds vaker voorkomende keuze. “Ook al die dwarsverbanden met de merkgebonden wereld willen nu transparant gaan maken.”

Voor de totstandkoming van dit nieuwe concept werkt Aumacon samen met Auto Trader, Berner, Bovemij, Carmonitor, Fleet Select en Rabobank. “Zonder hun steun zijn dergelijke omvangrijke markonderzoeken gewoon niet mogelijk”, aldus Dickmann.

Aumacon is sinds 2004 de uitgever van de DSN Dealerholding Top 50. In het periodieke Formule-onderzoek van Bovag Onafhankelijke Autobedrijven is begin dit jaar het oudste werkplaatsconcept van ons land, Vakgarage, de nummer één geworden.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.