Toyota investeert in Uber

Wie nu een Uber-taxi bestelt merkt dat er vaak een Mercedes komt voorrijden. Of dat gaat veranderen weten we niet, maar inmiddels is de Japanse autofabrikant Toyota een strategische samenwerking aangegaan met het volgens velen disruptieve Uber.

Chauffeurs van Uber kunnen bij de aanschaf van een nieuwe auto per direct in diverse landen een financieel aantrekkelijke afspraak maken met Uber en Toyota. Met de deal positioneert Toyota zich in een rijtje autofabrikanten die in dergelijke mobiliteitsdienstverleners investeren of overnemen. Zo nam General Motors voor 500 miljoen dollar een strategisch belang in het bedrijf Lyft; Volkswagen investeerde bijna 270 miljoen euro in Uber-concurrent Gett.

Fabrikanten verwachten schijnbaar veel van de verschuiving van autobezit naar autogebruik en willen in dat proces op tijd aan de knoppen zitten. Bovendien zullen bij de verdere integratie van telematicasystemen (de connected klant) dergelijke diensten ongetwijfeld gekoppeld gaan worden aan een per app online toegankelijk merkenplatform.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.