Toyota Technical Education Program

Toyota schenkt nieuw lesmateriaal aan de vijftien Nederlandse scholen die zijn aangesloten bij het Toyota Technical Education Program (T-TEP). De autofabrikant is voor zover bekend het enige automerk dat op deze schaal jaarlijks belangeloos nieuwe technologie beschikbaar stelt aan onderwijsinstellingen, waaronder ROC’s.

“Toyota hecht veel waarde aan de technische kennis van monteurs. Dit start bij goed onderwijs met behulp van de nieuwste technieken”, zegt Lex van den Elsen, Manager Dealer Development bij Louwman & Parqui.

De uitgereikte lesmaterialen zijn geschikt voor alle opleidingsniveaus binnen T-TEP, van beginnend autotechnicus tot technisch specialist. Ook docenten van de opleidingen worden geschoold in het Louwman College van distributeur Louwman & Parqui. T-TEP-scholen krijgen jaarlijks nieuwe leermiddelen en actuele informatie over de laatste ontwikkelingen in techniek.

Toyota reikte de materialen uit tijdens de finale van de Nationale Skill Contest voor Toyota-monteurs, die dit jaar voor de tiende keer is gehouden. Met deze wedstrijd test Louwman & Parqui monteurs uit heel Nederland op hun kennis van de technologie onder de motorkap van Toyota-voertuigen. Tien finalisten streden om de titel Beste Toyota-monteur van Nederland. René Hadderingh van Automobielbedrijf J. Peterman in Enschede, Bert Theunisse van Driessen Auto in Valkenswaard en Daan da Cruz van Autobedrijf C. van Ramselaar in Woerden behaalden respectievelijk de eerste, tweede en derde plaats in deze wedstrijd.

Toyota is met de Verso-S één van de in totaal 35 kandidaten dit keer mee dingen naar de titel Auto van het Jaar 2012.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *