Transporteur autowrakken verdubbelt efficiency

Vijftien geplette autowrakken per rit meenemen, dat is niet genoeg. Tenminste, zo vond schrootrijder Ton de Vries. Met de levering van een Scania R490 met Palfinger-kraan ontstond de mogelijkheid de ladingcapaciteit te verdubbelen, zo vertelt de chauffeur aan Aftersales Truck.

Zo op het oog heeft Scania gewoon een mooi opgebouwde truck geleverd met een haakarmsysteem en een 17ton/m Palfinger Epsilonkraan aan HKS Amsterdam. Het ervaren oog ontwaart echter tal van bijzondere details. “Binnen HKS Metals reden we met vierassers van een ander merk, maar die kwamen niet verder dan 34 ton en we reden zonder aanhanger”, vertelt chauffeur De Vries. “Dan kun je vijftien geplette autowrakken meenemen. Mijn insteek was dat als we een zwaarder voertuig met een sterkere motor zouden nemen, we makkelijk ook met een aanhanger zouden kunnen rijden.”

Lees het hele artikel bij Aftersales Truck > >

Tim de Jong

Al ruim een kwart eeuw actief als truck- en trailerjournalist, beschikt over alle benodigde papieren inclusief Code 95, over een scherpe pen en een altijd alerte camera.

Van Tim de Jong zijn er nog 34 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Tim de Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.