TRW gaat namaak tegen met hologram

Om namaak van reserveonderdelen tegen te gaan, voorziet TRW zijn producten van speciale etiketten met een hologram. Via het identificatiesysteem TecIdentify kan de authenticiteit van de verschillende TRW-producten gecontroleerd worden.

Elke verpakking waarin een TRW-product zit, beschikt over één etiket met een unieke MAPP-code: een 2D-matrixcode die veel meer informatie verschaft dan andere coderingsystemen. Een deel van die informatie, zoals de EAN-code, het lot- en serienummer, is af te lezen op het etiket. De technologie van de MAPP-code zorgt er verder voor dat het product is te identificeren en de authenticiteit is te controleren en biedt meer mogelijkheden voor de traceerbaarheid van onderdelen, de afhandeling, de facturatie en de eventuele retour van al dan niet frauduleuze onderdelen.

Het identificatiesysteem van TRW-producten is snel en efficiënt. Bij ontvangst wordt in de eerste plaats nagekeken of de verpakking nog correct is afgesloten en of het etiket nog intact is. Het TRW-hologram is zo op de verpakking geplaatst dat het scheurt bij opening.
Daarna moet ook de MAPP-code op het etiket worden geverifieerd. Dit kan gebeuren op twee manieren: met een 2D-lezer of via een smartphone met de gratis TecIdentify-app (beschikbaar voor iOS en Android). Het TecCom-platform stuurt vervolgens binnen enkele seconden een antwoord naar de terminal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.