Twee miljoen aan autoschade door vuurwerk

De jaarwisseling en het daarmee gepaard gaande vuurwerk heeft tot twee miljoen euro aan autoschade opgeleverd. In totaal claimen particulieren 13 miljoen euro schade aan woningen en auto’s. dat is vier miljoen meer dan 2013.

De schatting is gebaseerd op de eerste indrukken van verzekeraars, waar verzekerden sinds oudejaarsdag digitaal en via callcentra claims indienen.

Het Verbond van Verzekeraars ziet het droge weer tijdens de jaarwisseling als belangrijkste oorzaak waarom de schade dit jaar hoger uitvalt dan vorig jaar. Dit ondanks maatregelen als dat er op 31 december pas vanaf 18.00 uur vuurwerk afgestoken mocht worden en diverse gemeenten die één of meer gebieden als vuurwerkvrije zone hadden aangewezen.

Geen vergoeding

Overigens zal de autoschade zeker niet in alle gevallen worden vergoed. Schade aan de auto door vuurwerk kan opzettelijk veroorzaakt zijn. De verzekeraar zal in dat geval de schade willen verhalen op de dader. Die dader moet dan wel bekend zijn en de benadeelde partij moet aangifte hebben gedaan bij de politie. Is er geen sprake van opzet, dan wordt de schade alleen gedekt bij een beperkt casco- of allriskverzekering. Wie alleen een WA-verzekering heeft, draait zelf voor de kosten van schadeherstel op, meldt Focwa.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.