Tweede keer Golden TUV Award Toyota

Toyota wint voor het tweede jaar op rij de Golden TÜV Award. Het TÜV-onderzoeksrapport 2012 spreekt van uitzonderlijke prestaties van het Japanse automerk. Achttien Toyota-modellen bezetten een toptienplaats in een van de vijf leeftijdscategorieën van voertuigen.

Tussen juli 2010 en juni 2011 inspecteerde TÜV zo’n acht miljoen auto’s. De Toyota Prius voert in het rapport de lijst aan in de jongste categorie van twee tot drie jaar. Slechts 1,9 procent van de geteste Prius-modellen toont tekenen van een defect. Dit is een verbetering ten opzichte van afgelopen jaar, toen dit bij 2,2 procent van de Prius-modellen werd geconstateerd. In dezelfde leeftijdscategorie bezet de Toyota Auris de tweede plaats.

Daarnaast is het een erkenning van de Full Hybrid-technologie van de autofabrikant. Toyota rolt dit jaar de Full Hybrid-technologie verder uit in onder meer de Full Hybrid Prius Wagon en Full Hybrid Yaris.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2720 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *