Tweede occasionoutlet Leaseplan in Veghel (update)

Leaseplan heeft al een occasionoutlet langs de A27 in Raamsdonksveer om ex-leaseauto’s aan de man te brengen bij consumenten en daar komt begin april een tweede bij. De nieuwe showroom met twee verdiepingen heeft ruimte voor zeker 150 auto’s en wordt gevestigd in het voormalige HDMG-pand in Veghel.

Erik Staat, marketingdirecteur bij Leaseplan, ziet een toename in de interesse van consumenten in occasions: “Het gaat dan in het bijzonder om tweedehands leaseauto’s. Het zijn vooral relatief jonge auto’s die men scherp kan inkopen en erg in trek zijn. Leaseplan geeft de volledige schade- en onderhoudshistorie mee aan de consument.”

De leasemaatschappij heeft een speciale website waarop men zich kan oriënteren op voormalige leaseauto’s. “Wat je ziet is dat de oriëntatie online gebeurd en alle autogegevens ingekeken worden. De tweede stap is het fysiek bekijken van de eventuele aankoop.”

Staat benadrukt dat het heel goed mogelijk is dat er buiten de twee huidige occasionoutlets in Noord-Brabant nog meer vestigingen komen. “We zien de markt toenemen voor de verkoop van tweedehands ex-leaseauto’s. Bij gebleken succes in Veghel zullen we zeker de mogelijkheden onderzoeken om uit te breiden”, aldus Staat.

Leaseplan is ook genomineerd voor de Remarketing Innovations Award 2012. Lees er hier alles over >>

UPDATE
Met jaarlijks een verkoop van meer dan 30.000 ex-leaseauto’s is Leaseplan volgens eigen zeggen de grootste tweedehands autoverkoper van Nederland. De komende jaren wil de leasemaatschappij meerdere outlets openen op strategische locaties in ons land. De organisatie wil hiermee het marktaandeel in tweedehands auto’s aanzienlijk vergroten.

Esmée Dirkse

Webmanager, officemanager, eventmanager; Esmée draait er haar hand niet voor om. In de afgelopen jaren heeft het takenpakket voor Aftersales Magazine een mooie evolutie laten zien, waarvan de gepubliceerde berichten slechts een kleine afspiegeling zijn.

Van Esmée Dirkse zijn er nog 2717 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Esmée Dirkse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.