Uber start proef e-taxi Londen

Taxidienst Uber start een test met volledig elektrisch aangedreven taxi’s in Londen. Het grootste deel wordt door BYD geleverd. Het is voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk dat Uber-passagiers kunnen kiezen voor een emissievrije taxirit.

Aanvankelijk tekent BYD voor zo’n dertig voertuigen, later zullen naar verwachting meer volgen. Voor de test wordt de e6 gebruikt, een vijfpersoons, elektrisch aangedreven auto. Hij doet al in diverse andere steden dienst als taxi, waaronder Rotterdam.

De BYD e6 die Uber in Londen in gebruik zal nemen heeft een bereik van ongeveer driehonderd kilometer. De Europese versie doet daar nog eens honderd kilometer bij. Jo Bertram, Regional General Manager van Uber in het Verenigd Koninkrijk: “Mensen associëren Uber al met hybrides,  maar vanaf vandaag zetten we een grote stap met volledig elektrisch aangedreven auto’s.” 

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.